News

Reet Ruuto läbis edukalt „AOECS standard 3.0 koolituse“ ja eksami

Dets. 6 2022

Meil on rõõm teatada, et meie toiduaudiitor Reet Ruuto läbis edukalt „AOECS standard 3.0 koolituse“ ja eksami, mis annab talle pädevuse gluteenivaba tootmise auditite teostamiseks uuenenud standardi alusel.

AOECS (Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsioon) poolt kehtestatud standard annab juhiseid toidukäitlejatele, kes toodavad gluteenivaba pakendatud toitu. Uus standard võeti kasutusele juulis 2022 ja muutub kohustuslikuks alates 1. jaanuarist 2023 ettevõtetele, kes kasutavad toiduainete pakenditel gluteenivaba kaubamärki (läbikriipsutatud viljapea). Täpsema informatsiooni saamiseks gluteenivaba kaubamärgi taotlemise kohta pöörduge meie, või Eesti Tsöliaakia Seltsi poole.